Kaffens historie

800-tallet
Kaffens oprindelse. Arkæologiske fund beviser de første former for kafferistning i Mellemøsten.

1400-tallet
Den persiske filosof
Avicenna og den arabiske doktor dokumenterer kaffens terapeutiske virkning.

År 1592
Kaffe og de gamle egyptere. Den italienske botaniker og doktor, Prospero Alpino, beskriver kaffeplanten og dens almene brug i Egypten.

1600-tallet
Kaffe ankommer til Europa og bliver hurtig populær som drik. Der åbner kaffebutikker i Venedig, London, Paris og Hamborg.

År 1652
Det var i en engelsk kaffebutik at ordet “drikkepenge” første gang blev brugt om små erkendtligheder. En krukke med teksten “For At Sikre Hurtig Service” stod på disken. Man smed en lille mønt i for at blive betjent hurtigt.

1700-tallet
Spredning af kaffe i verden
. Eksport af kaffeplanten fra de arabiske lande til resten af verden: hollænderne eksporterede kaffeplanter fra Yemen til deres kolonier i Indonesien og Guyana, franskmændene introducerede planten i Antillerne, portugiserne til Brasilien, briterne til Ceylon, Cuba, Jamaica og Centralamerika og spanierne til Columbia.

I DAG
Det var italienerne, der udviklede riste- og kværneteknikkerne til de bedste kaffeblandingerne.Kaffe er nu verdens anden mest efterspurgte vare, kun overgået af olie.

Kaffeplanten
Kaffeplanten er en egentlig en busk, der bliver to til tre meter høj og dermed nem at plukke.

Arabica og Robusta er de to mest udbredte sorter af kaffe. Robusta vokser mellem havoverfladen og 600 meters højde. Arabica mellem 600 og 2000 meter over havoverfladen.

Arabica høstes typisk i Amerika og Østasien, mens Robusta ofte skal findes i Vestafrika og Asien. Det tager ca. 5 år for en kaffeplante at producere sin første omgang kvalitetsbønner. Herefter kan den levere bønner de næste 15 år. En kaffeplante leverer i snit 1/2 kg bønner om året.

Caffe VerO - kapsler

Kaffe i praktiske kapsler, der passer til bl.a. Nespresso.

Caffe VerO - i pose

Lækker kaffe i pose.

Guldkaffe

Når kun det bedste er godt nok.

BESTIL HER